Cykelinteressen blomstrer i Aarhus

Flere cykelklubber i Aarhus melder om stigende medlemstal. Cykling er blevet hipt, og både landevejscykling og mountainbike oplever den stigende interesse.

Af Jacob Nymann Jensen

Flere og flere mennesker melder sig ind i en cykelklub. Det gælder på nationalt niveau, hvor Dansk Cykel Union har oplevet en stor medlemsfremgang på 20 procent siden 2009. I Aarhus kan de lokale cykelklubber også mærke den øgede interesse for at komme ud og lufte trikoten.

“Vi har oplevet en fordobling af vores medlemstal her i foråret, så vi nu er oppe på omkring 60 medlemmer,” siger Per Mai Knudsen, der er formand for mountainbikeklubben 1900 MTB i Aarhus. Hos Cykelklubben Aarhus (CK Aarhus), der huser både landevejscykling og mountainbike, oplever de noget af det samme, dog knap så markant.

“Vi har oplevet en stigning på omkring 10-15 procent på halvandet år,” siger Johnny Franck, der er bestyrelsesformand for klubben. Med stigningen har CK Aarhus nu omkring 300 medlemmer, hvilket gør den til en af Danmarks største cykelklubber.

Flest unge

Cykelsporten er populær både blandt de unge og de lidt ældre, men blandt de nye medlemmer i cykelklubberne er der dog flest unge.

“Generelt er det en blandet flok, men særligt blandt vores helt unge mellem 8-14 årige, har vi oplevet en stigning, faktisk en fordobling af medlemstallet de seneste to år,” siger Johnny Franck.

Hipt at cykle

Der er to hovedårsager til, at cyklingen oplever øget popularitet ifølge Johnny Franck. Cykelklubberne er blevet bedre til aktivt at opsøge nye medlemmer og som eksempel på det, nævner Johnny Franck CK Aarhus´s initiativ med at oprette et cykelakademi, hvor man kan lære de helt grundlæggende ting som at lægge på hjul og kører i flok. Den anden grund er, at det er blevet hipt at cykle.

“Det er blevet hipt at cykle. For nogle år siden begyndte erhvervsledere og andre folk fra toppen af samfundet at cykle, og det har langsomt bevæget sig nedad i samfundslagene. For nogle år siden var det golf, der var populært blandt samfundets top. I dag er det cykling,” siger han.

Lys fremtid

De to formænd ser ingen grund til, at den øgede interesse for cykling ikke fortsætter. Johnny Franck påpeger dog, at det er vigtigt, at cykelklubberne skal udvikle sig på det organisatoriske plan, der er en vigtig del, hvis medlemmerne skal have en god oplevelse.

“Cykling er jo en enmandssport, og det betyder, at der skal en ret stor og god organisation til, før hvert enkelt medlem kan udvikle sig,” siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *