Aarhus sejler i skrald efter lang weekend

Efter en forlænget weekend med SPOT og kapsejlads, er de aarhusianske gader overdænget med skrald. Derfor har de aarhusianske skraldemænd arbejdet ekstra hårdt i dag.

Af Sophie Bang Jacobsen

Weekendens arrangementer har sat sit tydelige præg på Aarhus midtby. Ved alle byens containere og skraldespande tårner farverige poser, ødelagte papkasser og tomme glas sig op.

”Måske tænker man ikke så meget over, hvor meget man egentlig sviner i gaderne, når man er ude til SPOT festival eller til kapsejlads. Men her mandag morgen fik jeg et chok, da jeg så, hvor meget vi har svinet. Det er jo helt vildt,” siger studerende Nanna Silding, som bor på Jægergårdsgade i Aarhus midtby. Hun kunne ikke afleverer sit skrald i morges, da alle skraldespandende i området var fuldstændig fyldt.

”Så må man jo stille det ved siden af, ligesom alle andre gør. Men det bliver bare så klamt i længden,” siger hun.

Skraldemænd stresser

I en baggård nær Mølleparken løber tre grøntklædte mænd ind i et skur. I løbet af ingen tid er gårdens skraldespande tømt, det omkringliggende skrald fjernet og de grønklædte kaster sig op på bagsmækken og kører videre til næste stop.

”Vi kom 3 timer senere afsted i dag, fordi at morgenholdet var forsinkede. De har vist haft rigeligt at se til, og det har vi også,” siger Bjørn Hansen, skraldemand hos Aarhus miljøteam. Han mødte på arbejde i morges med den overbevisning om, at han ville kunne holde fri til normaltid, men på trods af at der er kommet en ekstra mand med på eftermiddagsruten, er de stadig mange timer bagud.

”Vi regnede med, at vi kunne nå at indhente lidt tid, men det er svært når der ligger så meget skrald og flyder udenfor containerne. Det ødelægger ligesom vores vante rytme, når vi sådan skal rende og samle enkelte poser op.” siger Bjørn Hansen. Han og kollegaerne er enige om, at der bare er en af de der dage, der skal overstås,” siger Bjørn Hansen, inden han igen svinger sig ind på forsædet af den grønne skraldevogn. ”…I morgen er alting forhåbentlig tilbage ved det gamle,” siger han og smiler ud af vinduet, inden de kører videre på dagens rute.

Foto: Cæciilie Vibe Pedersen

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *