Ny kæmpefærge lægger fra land i morgen

Mols-Liniens nye kæmpefærge, KatExpress 1, skal ud på sin jomfrutur i morgen. Færgen er den største af sin art i Danmark og skal dække en stigende efterspørgsel  på hurtigfærger.

Tekst: Jacob Nymann Jensen

KatExpress er en såkaldt superkatamaran, og er 112 meter lang og 30 meter bred. Foto: www.mols-linien.dk/

En ny kæmpefærge skal i morgen tidlig klokken 07.00 ud på sin første officielle sejltur. Færgen har navnet KatExpress 1, og med plads til 417 biler og 1.200 personer bliver den Mols-Liniens og Danmarks absolut største hurtigfærge. Færgen kommer i søen, efter at Mols-Linien har oplevet et stigende antal passagerer på deres ruter i 2012. I forhold til 2010 var der i 2011 3,4 procent flere biler og 7,1 procent flere passagere, der valgte at tage med færgen over Kattegat. Med den nye kæmpefærge øger Mols-Linien kapaciteten med 50 procent.

“Vi mærker en stigende efterspørgsel på vores hurtigfærgeruter. Derfor indsætter vi nu Danmarks største katamaranfærge, hvor især erhvervsrejsende vil kunne mærke fleksibiliteten på morgen- og aftenafgange til og fra Aarhus,” skriver Søren Jensen, der er administrerende direktør i Mols-Linien, i en pressemeddelelse.

Hvis man er nysgerrig efter at se den nye kæmpefærge, holder Mols-Linien såkaldt åbent skib mandag den 13. maj fra klokken 15-17, hvor alle har mulighed for at komme ombord og opleve færgen indefra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *