Medicinstuderende opprioriterer at tjene penge under eksamenslæsningen

Der er langt færre vikarvagter til de studerende på lægevidenskab i Aarhus end tidligere. Det betyder, at den mangel på aftagere, der førhen har været under eksamensperioderne, nu er svundet ind.

Tekst: Eva Obelitz Rode

For de medicinstuderende har store besparelser inden for sygehussektoren betydet et mindre udbud i FADL-vagter. Det gør, at de studerende i langt højere grad end tidligere vælger at tage nogle vagter under eksamenslæsningen. Det fortæller Michael Dahl Kirkegaard, der er direktør for FADL’s vagtbureau i Aarhus:

”De studerende prioriterer at tjene pengene, og så er det lige meget, om der ryger nogle timer af læsningen eller ej,” siger han.

Tidligere var der mangel på aftagere til vagterne, når eksamensperioderne meldte sig, men de sidste to år er det svundet voldsomt ind. De studerende udviser en langt større fleksibilitet, når antallet af vagter ikke er så stort.

Overlappende studieordninger spreder eksaminerne

Hos Aarhus Universitet er der for tiden flere overlappende studieordninger på medicinstudiet, hvilket også er med til, at de hos FADL’s vagtbureau ikke mangler studerende til at tage vagter grundet eksamenslæsning.

”Der er ikke kun halvårlige eksaminer mere, fordi der er blokstruktur osv. Og som det ser ud nu, så bliver der formodentlig aldrig den samme koncentrering af eksaminer i juni længere,” siger Michael Dahl Kirkegaard, direktør for FADL’s vagtbureau i Aarhus.

Han tilføjer, at de tidligere da også altid har formået at finde aftagere til vagterne, selvom det har været svært. Og den eneste dag i år, de faktisk har oplevet decideret modgang, var sidste torsdag, hvor der var Kapsejlads i Universitetsparken.

”Det ville de studerende åbenbart ikke vælge fra,” griner Michael Dahl Kirkegaard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *